Visa og ambassader

Der er visse ting, man skal få bragt i orden, før man rejser til det store udland. Her er nogle praktiske informationer.

Visa

Vietnam kræver visa for danske statsborgere, men det er meget nemt at få (med mindre man selvfølgelig er straffet i Vietnam osv.). Man skal henvende sig til den Vietnamesiske ambassade i Danmark og ansøge. Det nemmeste er at se visum-reglerne her. I vores tilfælde ringede vi til ambassaden for at få skemaerne - vi udfyldte dem, og sendte dem afsted lørdag (sammen med gebyret), og tirsdag modtog vi vores pas med visa udfyldt og i orden. Hurtigt!

Singapore's visa-regler er simple: Man udfylder en immigrations-ansøgning i flyet, og afleverer den ved told-skranken i lufthavnen. Bemærk, at det er forbundet med dødsstraf at medtage narkotika (og der er ingen undtagelse). Narkohunde checker bagagen!

Rejseinformation

Det danske udenrigsministerium vedligeholder en række informationer om sikkerhedforhold i forskellige lande (siden er optimeret til Microsoft's Internet Explorer). Klik her for rejsevejledningerne.

Ambassader

Vietnam's ambassade i Danmark

Danmark's ambassade i Vietnam (Hanoi)
Danmark's ambassade i Singapore

HUSK!!!

Fordi Sydøst-asien ligger langt uden for det europæiske område skal man tænke sig mere om, inden man tager afsted. Tag kopier af rejseforsikringen og passet og bær altid disse papirer på kroppen, når man tager rundt i landet. Husk rejseforsikringen: Hvis man bliver syg uden denne forsikring er i orden, kan det få alvorlige, omkostningstunge og besværlige følger!