Tirsdag 3/12

Vi havde haft medvind (og lidt turbulens henover Nicobarerne) og landede derfor ½ time før "schedule" (dvs. ca. 06:30 AM - GAB!!). Så var der godt 8 timers ventetid til næste flyafgang. Vi var for trætte til at tage ind til byen, og nøjedes derfor med at slentre lidt rundt i lufthavnen, som er stor og fin.

Vi fik lidt at spise og drikke, og stak næsen ud på solterrassen, hvor tropevarmen buldrede løs: 34°C og en mærkbar, høj, luftfugtighed (> 93%). Normann nød det, men Berit tabte hurtigt pusten, og måtte køles ned af air condition inde i bygningen. Godt, at overtøjet var blevet pakket ned i kufferten, så man ikke havde dét at slæbe på!

Flyet til Vietnam lettede efter planen kl. 14:45. Igen samme avancerede flysæder, og igen en Boing 777. Nu har vi næsten fundet ud af alle knapperne!

Vi landede som planlagt efter 2 timers flyvning i Hoh Chi Minh City Airport kl. 15:45 = lokal tid. Selv om vi fløj nordpå, og endda lidt mod øst, så er Vietnamtid en time senere - det er ikke til at hitte ud af! Og så ventede vi igen: Det tog ca. 1 time at komme igennem køen ved pas-kontrollen. Her skal man ikke fotografere, for så kommer det til at tage længere tid...

Men vi fik vores stempler, og fandt vores kufferter, og kunne fortsætte gennem toldkontrollen. Her gennemlyser man kufferterne for at se efter videobånd og andre farlige genstande, som kan forstyrre ro og orden. Vi kom derefter ud til de ventende menneskemasser. Normann spottede hurtigt et skilt med vores navne - og så gik det ellers i hurtigt spidsrodsløb forbi alle taxa-hajerne, ned til den guide (Mr. Khoov) som står for vores tre forudbestilte ture.

Vi kørte afsted i en ny, flot, sølvgrå Toyota der blev ført af en vaks chauffør, som havde fuld check på Saigon i myldretiden. Det tog ca. 3/4 time at nå frem til hotellet --- sikke en trafik!

Hortellet (Equatorial) er eksklusivt - ikke det dyreste i Saigon, men et af de allerbedste i Cho Lon bydelen (dvs. Chinatown). Vi har et fint værelse på 9. etage, med udsigt over swimming pool og tagterrasse nede på 4. etage, samt meget fin udsigt over "Chinatown" = distrikt 5. Der er ikke så mange høje huse i Saigon (almindeligvis kun 2-3 etager); det er lig med en "flad", vidtstrakt by og en flot udsigt for os! Som sikkerhed for at vi ikke stikker af fra regningen (der er forudbetalt hjemmefra!!) har receptionen vores pas i forvaring. Så er vi også sikre på ikke at miste dem ude i byen!

Efter et velfortjent hvil og et brusebad - og endnu et hvil - gik vi ned i restauranten (nå, ja: een af dem - der er tre forskellige) = Café California - og fik et velfortjent aftensmåltid: Superlækre forårsruller, brede nudler med sovs og ting & sager (chek det selv på regningen - den er gemt), og dertil Tiger-øl, som er gode. Og så op for at sove de trætte rejsendes søvn!


Tilbage Videre