Budget og valuta

Et gammelt rejseråd hedder: Tag halvt så meget tøj og dobbelt så mange penge med! Det vil vi gerne tilslutte os, især fordi man aldrig kender prisniveauet i det land, man kommer til - hvis man altså ikke har været der før!

Valutaomregning

Det er ikke muligt at veksle til VN.D. (Vietnamesiske Dong) på forhånd, det skal ske i landet selv. Kursen er derfor ikke en som man ser offentliggjort i danske banker. Klik her for et link til en generel valuta-omregner til alle verdens valutaer.

Veksling af penge

Der er masser af banker i Saigon, og de fleste bedre hoteller kan også foretage veksling. Af sikkerhedshensyn er det en god idé at tage rejsechecks i US$ eller Euro med - på vores hotel tog man 4 US$ i gebyr for veksling af rejsechecks op til 200 US$, så det er med at hæve en passende klat, hvis det sker på hotellet. Til gengæld var det gebyrfrit at veksle fra US$ til VN.D. - regn dog ikke med at hotellerne altid ligger inde med mange vekselpenge.

Hvad kostede det så??

Jo, det var da dyrt! Men på den anden side, så er det ikke en lille tur bare hen til bageren. Man må regne med lidt flere og større udgifter end den almindelige tur til Lalandia (selv om det osse kan koste). Her er lidt af det, vi kom til at betale:
Priser til rejse
Vaccinationer1.720 kr
Flybilletter15.250 kr
Hotel Equatorial6.270 kr
Lufthavnsskatter656 kr
Transfer Saigon lufthavn - hotel200 kr
Cu Chi tunellerne580 kr
Lam Vien National park880 kr
Vinh Long og det flydende marked Cai Be1.010 kr
Afbestillingsforsikring914 kr
Rejseforsikring1.560 kr
Ansvarsforsikring20 kr
Singapore Stopover550 kr
Sikkerhedsfond95 kr
Ialt29.705 kr

Hvad kostede det så derudover??

Det er jo et andet og interessant spørghsmål: Hvad er dagsomkostningerne? Meget enkelt: Det, man har råd til... - Eller lyst til, så må man klare pantefogeden, når man kommer hjem (:-)) Vi lagde et dagsbudget, som sagde ca. 500 kr. / dagligt (husk, vi er to personer)(og souvenirs!), og det gik meget fint - indtil vi kom til Singapore, som flåede en masse penge ud af os på få dage. Vietnam er dyrere end Thailand, men billigere end Danmark og meget billigere end Singapore.